The rooftop will have a running track and a swimming pool, as well as tables and chairs, where less driven Googlers can sit and watch their colleagues work themselves into a lather.

The 2.4-acre site is part of a larger site called King's Cross Central, and overlooks the train station of the same name. The area has undergone a huge amount of regeneration in the past decade, and Google's neighbors will include the Guardian.

The 1,000-foot-plus building, which is longer than the city's Shard skyscraper is tall, will be between six and 10 stories high, and will have retail units on the ground floor.

Google employees will be able to get to mainland Europe in under three hours as King's Cross St Pancras International station is nearby. Fans of slower transport can watch the long boats chug by on the Regent's Canal.

Anyone working late can go and chill out on the top-floor terrace before that all-important conference call with Mountain View.

Simon Allford of AHMM said of the design: "The architectural approach, which has taken inspiration from King’s Cross and St Pancras International railway stations, complements the local area’s strong industrial heritage and will be a building London can be proud of.” The large building in the background is the Midland Grand Hotel, recently renovated, and which was built by Victorian starchitect Sir George Gilbert Scott.

Over 20,000 square feet has been dedicated to bicycle storage: Taking that, the swimming pool, and running track into consideration, how many Googlers will fit training for the modern triathlon into their work day? There's probably an algorithm for that.

One of the three entrance halls of the building. The site, which sits on the site of a former fish, coal, and grain goods yard, cost Google £650 million--that's just over a billion dollars--for its 2.4 acres.

Rumors that Google employees will be charged to use the escalators have yet to be confirmed.

Google's London Campus Will Have A Running Track And Rooftop Pool

There will be no excuse for London Googlers to get porky.

Google got final approval last night for its new campus in London--and the planning application by Allford Hall Monaghan Morris reveals some nifty new details about what the firm's 5,000 employees in the British capital can expect when the ribbon is cut on their new offices, sometime in 2016.

There is an emphasis on fitness, with a swimming pool and running track on the roof, as well as an inter-floor climbing wall for employees to use. The area reserved for bike parking is the equivalent to seven tennis courts, or 20,000 square feet.

How does it compare to other Google campuses we know and love? Here's the firm's existing London offices for you to check out.

[Images: Flickr user aaronx (pool image not actual Google HQ); ahmm.co.uk]

Add New Comment

0 Comments